Leiderschap

Leiderschap in een driehoek op de kop wereld is ondersteunen en stimuleren. Je vraagt je teams regelmatig wat zij verbeteren, hoe het ging en wat de volgende stap is. Hiernaast ontwikkel je samen een mooie toekomstdroom. 

Dit vraagt wel tijd. In de praktijk zie ik vaak dat onder tijdsdruk te weinig tijd wordt besteed aan het team. Dit terwijl deze tijd en aandacht juist kan resulteren in dat je het zelf veel rustiger krijgt. Draai de spiraal om.

Als je je team echt samen kunt laten verbeteren, wordt de sfeer ook veel beter. Samen en trots. Dit kan preventief werken tegen uitval door stress of een mindere werksfeer. 

Door veel te communiceren worden de rollen ook duidelijker. Ik sprak laatst een manager, die zei dat het team opener was als zij er niet bij was. Als je echt regelmatig communiceert en stimuleert is dat niet zo. Dan wordt de sfeer opener. En iedereen mag er zijn. De manager pakt haar of zijn rol en de teams pakken hun rol. Samen kom je ver.

Meer nieuws en inspiratie

Lichter ondernemen

Lichter ondernemen is onder andere oordeelloos leren denken. Geen oordelen over anderen en de oordelen van anderen over jou niet

Lees meer
Shopping Basket