Duurzame teamuitjes in de Wieden

De lente is in aantocht, daarom lichten we een aantal duurzame uitjes in De Wieden uit.


Bewegen in de natuur

We halen jullie op van het station in Zwolle of Meppel met de rondvaartboot. Aan boord zijn natuurlijk koffie en thee en lekkere koeken en taarten. Jullie worden afgezet bij het startpunt van de sup- of kanoroute. Dit is in Zwartsluis of Belt Schutsloot. Vervolgens kanoën of suppen jullie de kanoroute. Deze is prachtig, goed aangegeven en gaat midden door de Wieden. Het is niet het drukke rondje bij Giethoorn, maar juist een rustig nog niet massaal ontdekt gebied. Je ziet meren, rietvelden, slootjes, lisdodden, grote moerasvogels en misschien reetjes. Suppen is nog iets avontuurlijker dan kanoën. Je kunt met de sup ook een verkorte route nemen. De kano’s zijn voor 1 of 2 personen. De sups voor 1, maar er is er ook 1 voor 9 personen.

Na het heerlijk actief bezig te zijn geweest worden jullie hongerig en uitgeput door de rondvaartboot bij De geschilde aardappel neergezet. Daar wacht jullie heerlijk lokaal eten met onder andere de lekkerste patat van Nederland, spiezen met biefstuk, heerlijke salades met olie en kruiden en mais en brood en paprika om zelf te roosteren op het houtvuur.

 

Sunset vanaf een authentiek zeilschip

Jullie starten met een borrel bij De geschilde aardappel. Houtvuur, gitaar, gezelligheid.

Vanaf De geschilde aardappel worden jullie opgehaald door authentieke schepen. Jullie varen de Wieden in voor een prachtige tocht bij zonsondergang. Aan boord zijn borrelhapjes en wellicht kan er worden gezeild.

Als jullie terugkomen bij De geschilde aardappel staat er een heerlijk puur lokaal lopend buffet klaar. Uiteraard brandt het vuur weer en speelt de band kampvuurliedjes. Wie wil mag zelf ook de gitaar pakken.

 

De uitjes zijn redelijk duurzaam. Het eten is lokaal en vegetarisch. De actieve blokken zijn zonder motoren. Alleen het vervoer van en naar kan nog anders. Wellicht zijn er groepen die het leuk vinden om het echt duurzaam te maken. 

Misschien kun je komen op de fiets vanaf jullie locatie of een station? Of met de bus? Of laat iedereen duurzaam komen op eigen originele manier. De personen, voor wie dat echt lastig is, zouden beloond kunnen worden met een overnachting bij ons of Deel vier.

Meer nieuws en inspiratie

Lichter leven

Waarom veroordeel je jezelf? Door de opvoeding en de gebeurtenissen in het leven kun je als mens in een rol

Lees meer

Leiderschap

Leiderschap in een driehoek op de kop wereld is ondersteunen en stimuleren. Je vraagt je teams regelmatig wat zij verbeteren,

Lees meer
Shopping Basket