Geen oordelen en frustraties

Als je geen oordelen en frustraties hebt houd je tijd over. Oordelen kun je per direct uitzetten. Gewoon niet meer doen. Iedereen is leuk. Als je de kwaliteiten en krachten ziet in mensen is het leven mooier. En iedereen die een oordeel heeft over jou krijgt deze gewoon terug. Wat een heerlijkheid, zoveel tijd, ruimte en rust.

 

 

Frustraties uit lukte mij niet zomaar direct. Soms vreet er iets in. Eigenlijk in iedere werkomgeving gebeurde mij dat wel. En ook neem je pakketjes mee uit je jeugd en andere omstandigheden, die zich er in je leven voordoen. Maar bij frustraties telt ook: Hoe meer uitgezet kan worden, hoe meer tijd om te genieten van het leven. Meer tijd om te lachen. Meer tijd om samen te creëren. En meer tijd om te verbeteren.

 

Bij Toyota coachen ze elkaar door de hele keten heen. Verticaal. Dus de manager is vaak de coach van degene daarboven (in de driehoek op de kop structuur).

 

Hoe nuchter je ook bent, het helpt gewoon om over dingen te praten. Dingen te begrijpen. En dingen ook weer los te kunnen laten. Dat ruimt op. In teams helpt het om samen voeten-op-tafel-sessies te hebben waarin eens echt goed gepraat wordt over de richting en de huidige problemen.

 

Tijd nemen. Tijd voor jezelf en tijd voor elkaar. Dat is ook lean in een pure vorm.

 

‘No time for improvement? You’ll stop being busy either when you die or when your company goes bankrupt’ – Shigeo Shingo.

 

Meer nieuws en inspiratie

Samen

Samen zijn we meer. Ik werk graag samen met Danielle Boers en Marco Heemskerk. Wij zijn een aanvulling op elkaar.

Lees meer

Puur

Alles in ons bedrijf is heel puur. Puur, vers eten. En ook pure activiteiten tijdens de teambuilding dagen. Een team,

Lees meer

Echt leven

Niks is zo ontzettend prettig en overzichtelijk als echt!    De makkelijkste mensen om mee om te gaan zijn de

Lees meer
Shopping Basket