Workshop veerkrachtig

Samen met Danielle Boers geef ik sinds kort de workshop Veerkrachtig. Een video en een interview over deze workshop: 

 

 

Workshop ‘Veerkrachtig’ laat mensen hun oerkracht vinden

 

We zijn oermensen in een moderne en veeleisende samenleving. Hoe keren we terug naar onze essentie? Terug naar wie we écht zijn en waar onze kracht ligt? In plaats van het zelfbeeld dat onze omgeving wenst en creëert? Bedrijfsdeskundige Jojanneke Krabbe en authenticiteitscoach Daniëlle Boers gingen met die vragen aan de slag. Het resulteerde in hun workshop ‘Veerkrachtig’, die bedrijfsteams en ondernemers de mogelijkheid biedt om hún kracht te (her)vinden.

 

De twee ontmoetten elkaar in Jojanneke’s restaurant in Zwartsluis, waar Daniëlle met haar kinderen kwam eten. Jojanneke is jarenlang actief als ‘bedrijfskundig veranderaar’ en werkt daarbij veel met groepen. Ze wist dat Daniëlle coach is. “Het leek me daarom mooi om samen te werken”, vertelt Jojanneke. “Maar daar stond Daniëlle niet meteen voor open, haha.”

Andere werkwijze, zelfde onderwerpen

Daniëlle heeft in Zwartsluis een eigen praktijk als authenticiteitscoach, waarin ze bij succesvolle analytische perfectionisten de balans tussen denken en voelen hersteld. “Ik heb in de afgelopen jaren mijn eigen authentieke werkwijze gebouwd”, legt ze uit. “Ik lever maatwerk en dan is het lastig om je opeens aan te passen aan iemand anders. Maar toen we verder aan de praat kwamen, merkte ik al snel een klik. Dat was heel gaaf. Bij ons beiden draait het namelijk om dezelfde onderwerpen.”

Hun methodes bleken naadloos op elkaar aan te sluiten. Waarbij de rode draad is: ‘cut the crap’. De afgelopen periode was dat credo extra toepasselijk. “Al twee jaar lang is geen dag meer hetzelfde”, legt Daniëlle uit. “Er is veel gebeurd en nog steeds gebeurt er van alles. We zijn onszelf tegengekomen. Veel mensen liepen tegen problemen aan, ieder op zijn of haar eigen manier. Omstandigheden waar we zelf niet de controle over hadden. We hebben geen veerkracht meer. We zijn kwijtgeraakt waar het leven echt om draait.”

Waar ligt de ruis?

Daniëlle omschrijft het als ‘ruis op de lijn’. “We hebben allemaal ervaringen waarbij we opeens in een moeilijke situatie terechtkwamen. Maar die we op een bijzondere manier oplosten. Daar stonden we op dat moment niet bij stil, maar we blijken het dus wel degelijk in ons te hebben. Hoe waardevol is het als je áltijd op je eigen basis kunt terugvallen?”

Tijdens de workshop kijken Jojanneke en Daniëlle waar de ruis bij deelnemers ligt. Daniëlle: “En wáár hun essentie en veerkracht. Wie zijn ze als ze volledig authentiek zijn? En niet degene die gewenst gedrag vertoont. Die fictieve wereld halen we met een hamer en bijtel weg. Zodat zijn of haar eigen karakter en de enorme gereedschapskist met mogelijkheden overblijft.”

Wilde paarden

Jojanneke vult dat aan met een metafoor, die ook in de workshop aan bod komt. “We kijken naar paarden in de natuur versus getemde paarden. Welke van de twee zijn wilder? Dat blijken de getemde paarden te zijn! In de natuur zijn ze familiair, leven ze in een kudde, zijn ze rustig, ontdekkend en helpen ze elkaar. Getemde paarden hebben vaak geen familieband meer, hebben weinig contact, zitten achter tralies en kunnen niet op onderzoek uit. Ze zitten vast in een keurslijf. Dan zie je dat ze kunnen gaan bijten, schoppen en steigeren.”

Onzin kwijtraken

Dat gegeven trekken Danielle en Jojanneke in de workshop door naar ‘mensen in de maatschappij’. Jojanneke: “Wat is er met jou gebeurd in de loop der tijd? Hoe ben jij ‘in de natuur’? Wie ben je als je niet meer voldoet aan een keurslijf? Als je jezelf leegmaakt van oordelen en vastomlijnde ideeën is er meer ruimte voor creatie en rust om dingen te bedenken.”

Daniëlle vult aan: “Hoe meer onzin je kwijtraakt, hoe waardevoller het leven wordt. De waarden in het leven krijgen een andere dimensie.”

Aanmelden voor de workshop

Bedrijventeams of ondernemers die willen deelnemen aan de workshop ‘Veerkrachtig’ kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Daniëlle: www.danielleboers.nl of met Jojanneke www.jojannekekrabbe.nl. Inschrijven kan als team of individueel. Samen wordt gekeken naar een geschikte middag waarop de workshop plaatsvindt.

Meer nieuws en inspiratie

Samen

Samen zijn we meer. Ik werk graag samen met Danielle Boers en Marco Heemskerk. Wij zijn een aanvulling op elkaar.

Lees meer

Een warm bad

De wereld omdraaien is een van mijn kernkwaliteiten. Zo ook in dit geval. Leren doe je het beste als je

Lees meer
Shopping Basket