Hoe knap driehoek op de kop

Managers die dienend kunnen leiden vind ik persoonlijk geweldig. Ik ken omgevingen waar ik vrij bovenaan de organisatie stond (in een driehoek op de kop structuur) en waarin aan mij toch elke keer werd gevraagd wat nog beter kon. Er werd continu gevraagd of ik dat samen met anderen wilde maken of regelen en wat ik er echt van vond. Als je zo leidt wordt je organisatie authentiek, samenwerkend en verbeterend.

 

Zelf heb ik dit als manager lang niet perfect gedaan. En ook ben ik gelukkig managers tegengekomen, die dit ook niet altijd deden. We zijn geen aliens en ook geen robotjes. Daarom is het juist wel een mooi onderwerp om ter sprake te brengen bij managers of directeuren onderling. Of wellicht als dit wat verder is gegroeid met groepen, die verticaal onder elkaar staan. Het is echt een kunst om niet je mening te gaan geven, maar de ander te laten stralen. Onbaatzuchtig de ander verder helpen, iedere keer weer. Het vertrouwen hebben dat als zij prachtig gekleurde veren krijgen jij ook met deze mag pronken.

Meer nieuws en inspiratie

Lichter ondernemen

Lichter ondernemen is onder andere oordeelloos leren denken. Geen oordelen over anderen en de oordelen van anderen over jou niet

Lees meer
Shopping Basket