Workshops

 

Naast de teamdagen op maat, geef ik samen met Danielle Boers ook lezingen en workshops. Inschrijven kan individueel of als team. Inschrijven of plannen kan eenvoudig door te mailen.

 

Workshop “uitzetten”. Leef je uit.

 

Lean werken is onder andere veel uitzetten. Rust en ruimte creëren in je eigen team en in jezelf. Open plekken maken om te kunnen verbeteren of om de toekomst met nieuwe dromen te vullen. Het gaat ook over ruim puur denken, zonder oordelen en een vaststaande toekomst. Daar gaat de workshop ‘uitzetten’ over. We nemen je mee op reis van het verleden naar het heden en de toekomst. 

We beginnen in de jaren 70. We nodigen hiervoor de sprekers Helga de Boer en Trea ten Kate uit. Zij schreven ‘Het begint in de zandbak’, een boek over over leven en werken vanuit je kern. We nemen jullie verhalend mee, terug naar de zandbak, toen het leven nog niet zo gecompliceerd was. We halen even alle dynamieken weg, die jou bij je oermens vandaan halen. Je gaat nadenken over vragen als: Wie ben ik? Waar werd ik vroeger blij? Waar gaat mijn hart nu sneller van kloppen? 

Daarna gaan we de natuur in. Even rust in Nationaal Park Wieden-Weerribben. Stekker eruit. Ongecompliceerd. Zo ontstaan de mooiste gesprekken. Soms komen er verhalen vanuit de ziel en over het hele leven. Hoeft niet, mag wel. Die van ons krijg je waarschijnlijk wel te horen. We brengen onderwerpen in over het verschil van jou ‘oer’ en jou ‘nu’.

We eindigen met een blik op de toekomst. Jij en je team formuleren antwoorden op vragen als: ‘Wat in jouw omgeving zou je willen uitzetten? Wat zou je zelf willen uitzetten? Wat willen jullie als groep uitzetten?’ 

Dan gaat de stekker er weer in. Leef je uit vanuit een leegte. Je hebt ruimte om je eigen plannen of je teamplannen weer te veranderen in flow en drukte. Trots en nut. Gezelligheid en hectiek. 

Workshop klein lokaal leven, werken en ondernemen

Rondom het duurzame kleine gezellige denken hebben we een workshop opgericht. In deze workshop nemen we jullie mee in ons proces in combinatie met een van onze leuke toeleveranciers. We vertellen beiden ons verhaal. Het gaat over twee authentieke bolwerken, die samen een meerwaarde voor de markt weten te creëren. Geloof me dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Soms is de weg moeilijk. Maar met veel liefde, hard werk en soms een beetje geduld kom je er.

Het is niet de bedoeling dat je alleen komt, maar nodig een leuk team voor, naast, boven of onder jullie uit. Of een leuke klant of toeleverancier.

Vervolgens gaan jullie aan de slag om één nieuw voorbeeld van een originele duurzame korte lijn te maken.

Daarna ga je met Danielle Boers aan de slag met jezelf. Hoe kun jij het oergevoel wat hierbij komt, verder vertalen naar je eigen leven. Nuchter, praktisch, klein maar gezellig.

Het kan zo maar zijn dat we Brenda van der Steeg uitnodigen om te vertellen over onze samenwerking. Zij heeft een evenementenbureau. We organiseren samen mooie teamdagen. Ze zingt dan vaak ook samen met haar vader. Hopelijk gaat ze dit laatste tijdens jullie workshop ook volop doen!

Workshop veerkrachtig

De workshop veerkrachtig neemt je mee naar je diepste kern. 

We starten met paarden en brengen je naar een andere tijd, een andere wereld. In deze wereld leven paarden in het wild. We vergelijken het leven van paarden daar en het leven van paarden in onze maatschappij. Wat gebeurt er met ze door de regels en wensen, die wij ze opleggen? Wat doen en ervaren ze in de vrije natuur. Nu naar onszelf. We stellen ons voor hoe het is om daar te leven. Zonder enige ruis van deze maatschappij of van normen en waarden. Wie ben je?

Het tweede blok gaat over 3 energielevels. Angst, boosheid, verdriet. Mwa, zijn gangetje. Of the amazing level. We kennen allemaal al deze levels. Ze zijn nodig om te groeien. Zo groei je het meest in de Angst, boosheid, verdriet zone. Negeer deze niet, leer hem zien en gebruik deze om vaker en vaker te komen tot het amazing level. Leer je veerkracht te gebruiken.