Wat er in jouw omgeving groeit is goed voor jou

Wat er in jouw omgeving groeit, dat is goed voor jou. Daar moet je gebruik van maken.

Deze mooie wijsheid kreeg ik van Brenda van der Steeg, die hem weer gekregen heeft in Oostenrijk. We hadden het over weegbree en andere planten en kruiden. Degene die je zomaar overal kunt tegenkomen en die medicinale kruiden bevatten of lekker zijn.

Figuurlijk telt deze stelling ook voor ons. Ik heb net als mijn man lang in het bedrijfsleven gewerkt. In 2020 zijn we het restaurant De geschilde aardappel begonnen. We werken met leuke lokale partijen om ons heen. Veel hebben niet eens een website, maar ze zijn wel groeiend en stralend. Het geeft het verhaal aan ons bedrijf.


Mensen vinden het leuk dat de aardappelen voor onze patat uit de buurt komen, het vlees van de slager uit het dorp, het ijs van de bio ijsboerderij en de kaas van Jannie uit Genemuiden. Ze vragen naar de producten. Vinden het leuk dat ze zelf ook op zoek kunnen gaan naar de ingrediënten. Ze vinden het leuk dat wij Jacco en Jojanneke zijn en niet alleen maar patatbakkers en bediening. We zetten een verhaal neer door klein zelfstandig te ondernemen. Vaak komen er ook verhalen over andere restaurantjes met lokale gerechten. Dat vind ik sfeer hoor.


Hoe is dat in jouw leven? Wat groeit er in jouw omgeving? En groei je zelf? Leef je je verhaal? Heb je het verteld? En jouw team? Groeien jullie? En werken jullie samen met alle groeiende sterren om jullie heen?
 


Wil je jouw of jullie verhaal verder ontdekken? Kom eens langs bij authenticiteitscoach @Danielle Boers. Willen jullie een mooie wandeling in de natuur, waarbij je uitleg krijgt over allerlei plaatselijke planten en wat je hiermee zou kunnen doen? Neem contact op met ons of @Brenda van der Steeg. En neem er een lekker patatje bij op de boerderij.

Meer nieuws en inspiratie

Groepsdroom

Een ontzettend fijne coach heeft mij eens mijn droom laten beleven aan de hand van Bateson.    Aan de hand

Lees meer
Shopping Basket